Modellen informatie

Vóór de photoshoot ontvang je een informatie mail waar deze informatie en nog meer in terugkomt.  Lees deze goed door om eventuele teleurstellingen achteraf tegen te gaan.

Prijs van de shoot hangt een beetje af van het model en wat voor shoot ze wil. Sluit dit een beetje aan bij mijn portfolio of is het een aanvulling hier op vindt de shoot plaats op TFP basis. (heel kort uitgelegd: 0,- maar let op de faq/voorwaarden!)

FAQ / VOORWAARDEN

WIE: van Katwijk Fotografie is een hobby fotograaf uit Almere die in zijn spaarzame vrije tijd voornamelijk bezig is met Portret / Fashion / Glamour fotografie.
De photoshoot KAN op TFP basis uitgevoerd worden. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. 

WAT: als specialisatie heb ik gekozen voor portret fotografie. Feesten en partijen, zwangerschap/baby/peuter/kleuter shoots horen hier helaas niet bij. Veel verder dan dat gebruikelijk/zichtbaar is op een zomerse dag aan het strand gaan we ook niet. Voor foto’s uit die categorie zult toch echt bij andere fotografen moeten zoeken.
M.A.W.

  • leeftijd van de modellen is 15 jaar en ouder (een leeftijdgrens die ook vaak gebruikt wordt door de div. modellenscouts)
  • ideeën /thema van photoshoots gaan altijd in overleg met het model of het model draagt zelf het concept aan.
  • absoluut geen (volledig) naakt fotografie. Voor een omschrijving van de categorieën zoals gehanteerd door de fotovakbond zie informatie mail.

 WAAR: voornamelijk in Almere en omgeving of in mijn amateur studiootje.

HOE: Een photoshoot duurt tussen de twee a drie uur en gaat vaak op TFP basis. Het model ontvangt minimaal 5 maximaal 10 bewerkte foto’s plus de beste onbewerkt in een dropbox / one drive account of via WeTransfer. Vooral bij een eerste keer mag je altijd iemand meenemen maar wel in overleg (omdat het een thuisstudio is). Voor minderjarige modellen wordt dit als wenselijk gezien.
Van te voren wordt de categorie in een kleine overeenkomst vastgelegd ter bescherming van het model en de fotograaf. Je mag zelf ideeën aanvoeren of we doen dit in overleg maar uiteindelijk bepaald ALTIJD het model wat hij/zij wil of niet wil.

WAAROM: ik krijg soms de vraag waarom het wat lang kan duren voordat een photoshoot plaats vind? omdat weinige bereid zijn om voor de shoot te betalen moet ik er helaas nog full time naast werken. Voor de rest probeer ik er ook nog een béétje privé leven naast te houden.

Handige links:
De foto’s gaan online gedeeld worden! Hiervoor teken je in het contractje. Uiteraard alleen de beste. Dit gebeurt op instagram en 500PX:  https://500px.com/wcrvankatwijk en soms ook op de Facebook pagina. Geef even aan als je hier niet in getagd wil worden of beslis zelf per foto door de tag te verwijderen.

Voor een eventueel moodboard gebruik ik veel Pinterest: www.pinterest.com
(houdt er rekening mee dat de photoshoots vaak zullen plaatsvinden op werkdagen m.a.w. maandag t/m vrijdag. Het aantal weekenden is zéér beperkt)

Belangrijke info:

Vóór de photoshoot ontvang je een informatie mail waar deze informatie en nog meer in terugkomt.  Lees deze goed door om eventuele teleurstellingen achteraf tegen te gaan.

Voorafgaand aan de photoshoot vertel ik altijd een aantal dingen maar misschien is het handig om dat hier ook even te delen:

-1- realiseer je dat dit een shoot is bij een hobby fotograaf, er zullen dingen goed gaan maar er kan ook iets mis gaan. Hier is de prijs ook naar! Ik kan me helaas geen professionele studio permitteren.
-2- als je van tevoren of tijdens de shoot dingen niet wil / kan / vervelend vindt of je hebt ergens last van, geef dit direct aan! achteraf wordt lastig corrigeren.
-3- een tweede, derde of vierde shoot zal altijd beter gaan dan een allereerste photoshoot. Als dit je allereerste photoshoot is ga ik je helpen om een paar mooie foto’s te maken maar zet je verwachtingen niet te hoog. Wat je in de bladen ziet zijn topmodellen en kost tijd en heel veel oefenen.
-4- jij bepaald zelf wat je aan of niet aantrekt. Dit is vaak de kleding die jezelf meeneemt. Ik doe geen (volledig) naakt photoshoots. zie de informatie in de voorwaarden.
-5- Staat ook in de voorwaarden maar nogmaals: je ontvangt de bewerkte foto’s in een online map waar jezelf de foto’s kunt downloaden. De beste onbewerkte foto’s komen hier ook apart in te staan waar je eventueel nog een keuze uit kan maken. Foto’s die hier niet onder vallen moet ik helaas verwijderen om ruimte te maken voor een nieuwe shoot.

Mochten er toch nog vragen zijn hoor ik dit graag. Dat kan eventueel via de mail of een PM via Instagram.

Sien
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close